Kalt inn på teppet i Finansdepartementet

SSB-sjefen forsvant ut bakveien etter møte med Siv Jensen

SSB-sjef Christine Meyer (foran) på vei inn til nytt møte med finansminister Siv Jensen i finansdepartementet. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
SSB-sjef Christine Meyer (foran) på vei inn til nytt møte med finansminister Siv Jensen i finansdepartementet. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

SSB-sjef Christine Meyer forlot i 10-tiden Finansdepartementet etter et møte med finansminister Siv Jensen (Frp) om omorganisering i byrået.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meyer forlot ifølge journalistene på stedet møtet i 10-tiden via en bakdør.

Les også: – Rapporten om SSB minner om et bestillingsverk

SSB-sjef Christine Meyer. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
SSB-sjef Christine Meyer. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

– Vi har mange utganger, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Finansdepartementet, Eva Karin Dahle Rabben, til Aftenposten.

Meyer var ute i god tid til møtet som skulle starte i Finansdepartementet klokka 8.15. På forhånd var det ventet at SSB-sjefen ville komme med sitt forslag til løsning på striden rundt omorganiseringen av Statistisk sentralbyrå (SSB).

Ingen konklusjon

Jensen møtte også Meyer til en samtale i Finansdepartementet sist mandag. Der orienterte SSB-direktøren om omstillingsarbeidet i byrået, men en konklusjon ble ikke trukket.

Finansminister Siv Jensen (Frp) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– I lys av uroen som har oppstått, diskuterte vi også innretningen av forskningsavdelingen og leveransene til regjeringen, Stortinget, departementene og partene i arbeidslivet, sa statsråden etter møtet.

SSB er i ferd med å gjennomføre en større omorganisering av byrået. 25 forskere har fått beskjed om at de skal flyttes fra forskningsavdelingen og få nye oppgaver, selv om de får beholde forskertittelen. En av dem er den profilerte SSB-forskeren Erling Holmøy.

Personvernpolicy