Meny

Høyesterett avviste anken i Jotun-saken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig avvist anken til de to korrupsjonsdømte i Jotun-saken.

De to dømte er en tidligere leder i Jotun i 50-årene, og en tidligere bedriftsleder i 70-årene. Den tidligere Jotun-lederen ble i Agder lagmannsrett dømt til fengsel i tre år, inndragning av vel 450.000 kroner, samt å betale en erstatning til Jotun på 112.000 kroner. Den tidligere bedriftslederen ble dømt til ett år og åtte måneder i fengsel. Begge må betale sakskostnader.

De to valgte å anke straffeutmålingen samt avgjørelsen om sakskostnader til Høyesterett. Tirsdag melder Tønsbergs Blad at ankeutvalget har avvist anken. Dommen fra lagmannsretten blir dermed stående.

I 2012 hevdet en av Jotuns leverandører at selskapet ble svindlet av en ansatt og flere medsammensvorne i andre firmaer. I alt har seks personer vært tiltalt i saken. I Sandefjord tingrett ble varsleren dømt, mens resten ble frikjent. I Agder lagmannsrett sto fire personer tiltalt, men de ble alle frifunnet av juryen. Avgjørelsen ble satt til side av fagdommerne, og saken endte med domfellelse mot to personer.

Aktor, statsadvokat Marit Formo, kommenterte til Sandefjords Blad etter saken i lagmannsretten at påtalemyndigheten ikke ville anke dommen.

– Vi er fornøyde med å ha fått gjennomslag for at det foreligger grov korrupsjon, utroskap og bedrageri for to av de tiltalte, sa hun.

Populært