Karl Johan terrorsikres

Det skal utplasseres hindringer på Karl Johans gate samt Jernbanetorget, Lille Grensen og Arbeidergata. Her fra 17. mai-feiring i Oslos promenadegate.
Det skal utplasseres hindringer på Karl Johans gate samt Jernbanetorget, Lille Grensen og Arbeidergata. Her fra 17. mai-feiring i Oslos promenadegate. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De nærmeste ukene vil tunge blomsterkasser, benker og betongringer med jord og planter i plasseres på Karl Johan. Ikke bare som pynt, men som terrorsikring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Londons antiterrorsjef advarte sist uke mot bilterror i Karl Johans gate, og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sa da at tiltak var rett rundt hjørnet.

I samråd med politiet setter Oslo kommune nå i gang med disse tiltakene. Det vil bli utplassert hindringer på Karl Johan samt Jernbanetorget, Lille Grensen og Arbeidergata.

Hensikten er å hindre og forebygge såkalt «tilsiktet påkjørsel», som man har sett eksempler på i blant annet Stockholm, Nice,; London og New York.

Kommunen understreker at det ikke er noen konkrete trusler mot Oslo eller disse områdene, men at kommunen, i samarbeid med politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST), har bestemt seg for å iverksette disse tiltakene.

– Oslo skal være en trygg by. Vi kan ikke mure oss inn i frykt for terror, men vi skal forebygge. Dette er bakgrunnen for at kommunen nå gjennomfører risikoreduserende tiltak i deler av sentrum, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er meningen at de fysiske hindringene skal integreres i bybildet så langt det er mulig. Et eksempel på dette er de allerede utplasserte blomsterurnene langs Karl Johan ved Stortinget.

I tillegg til utplasseringen av de fysiske hindringene vil det også bli strammet inn på reglene for varelevering, opplyser kommunen.

Bakgrunn: Antiterrorsjef: – Jeg gikk opp Karl Johans gate og grøsset

Aktuelt:

PST frykter hjemvendte krigere: – Vår grunnleggende bekymring

Alle norske Syria-farere kan vente straff