Meny

Væromslag gir storm og farlige kjøreforhold

Det ventes glatt underlag, kraftig vind og mye regn i nord. Her fra uværet som rammet Tromsø i desember 2013. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et væromslag vil gi farlige kjøreforhold og storm i Nord-Norge. – Det er store endringer på gang, sier meteorologen og opplyser at et OBS-varsel er på vei. 

Torsdag kommer det et kraftig lavtrykk inn mot Nord-Norge.

– Allerede natt til torsdag får man ganske mye regn. Det er et problem siden det nå er stabilt og minusgrader. Dermed kan det bli såpeglatt på bakken, sier statsmeteorolog Ine-Therese Pedersen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Hun opplyser at de er i ferd med å utarbeide et OBS-varsel for de nordligste fylkene.

– Folk bør kjøre forsiktig. Det er kommet snø flere steder, og nå kommer det en overgang til slaps og regn. I høyden vil det fortsatt komme snø og man får vanskelige kjøreforhold også der, med snøfokk og dårlig sikt, sier hun.

Det er Troms og Finnmark som rammes hardest av uværet, men også Nordland får sterk vind og mye nedbør. Torsdag blir den verste dagen.

– I Nordland får man sterk kuling og i Nord-Troms liten storm. I Finnmark får man sørlig sterk kuling, men der kan den også komme opp i liten storm, sier meteorologen.

Hun oppfordrer folk til å ta vanlige forholdsregler og binde fast løse gjenstander. Det ventes plussgrader langs mesteparten av kysten i Nord-Norge.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Populært