Polske brødre dømt for brann på planlagt asylmottak

6. desember 2015 ble det store skader etter brannen i Hotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix
6. desember 2015 ble det store skader etter brannen i Hotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et brødrepar er dømt til fengsel og må betale 9,6 millioner kroner i erstatning etter brannen på det planlagte asylmottaket Lune Huler i Lindås i Hordaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffen er satt til sju års fengsel for en 37-åring, mens den 35 år gamle lillebroren er dømt til seks og et halvt års fengsel, melder Bergens Tidende.

Hotell Lune Huler i Lindås skulle brukes som mottak for 40 enslige mindreårige asylsøkere. Den endelige godkjenningen til dette ble gitt ett døgn før brannen i desember 2015.

Statsadvokaten mener motivet bak brannen var frykt og rasisme.

Et ektepar lå og sov da brannen startet. Brødrene var derfor tiltalt etter mordbrannparagrafen. Ekteparet klarte å berge seg ut.

Aktor i Bergen tingrett mente at den eldste broren (37) hadde bestilt brannen av sin yngre bror (35) og en venn (40), mens han selv dro på julebord for å skaffe seg alibi. 40-åringen har også vært tiltalt, men oppholder seg i hjemlandet Polen og har ikke blitt utlevert til Norge.

Begge brødrene nektet straffskyld i retten. Aktor har ikke hatt tekniske bevis som DNA eller fingeravtrykk mot de to. Forsvarerne deres ba om frifinnelse for begge.

Begge de to valgte umiddelbart å anke dommen, melder NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden