Åpen for alle - alltid

Kronprinsessen vurderte å gi Ingrid Alexandra navnet Tyra Eufemia

H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit og H.K.H Prinsesse Ingrid Alexandra under prisutdelingen i sykkel VM i Bergen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit og H.K.H Prinsesse Ingrid Alexandra under prisutdelingen i sykkel VM i Bergen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kronprinsesse Mette-Marit hadde tenkt å gi prinsesse Ingrid Alexandra et helt annet navn. Avsløringen kom under åpningen av utstillingen «Dronningens Ja».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hadde faktisk tenkt å kalle Ingrid Alexandra for Tyra Eufemia, men vi syntes det ble så spesielt at vi turte ikke likevel, sa kronprinsesse Mette-Marit under åpningen av utstillingen om dronningens rolle i norsk middelalder, skriver Adresseavisen.

– Hadde det vært i dag, hadde vi nok gjort det, men vi er jo også glad for at det ble Ingrid Alexandra, la hun til.

Kronprinsessen åpnet utstillingen ved å avduke skulpturen «Dronninghode fra middelalderen». Det var egentlig dronning Sonja som skulle foreta åpningen, men på grunn av ryggvondt måtte hun melde avbud og kronprinsesse Mette-Marit stilte derfor opp på kort varsel.

Utstillingen belyser temaet ved å løfte fram tre dronninger – og en som aldri ble det: Margrete Skulesdatter, Eufemia av Rügen, Margrete Valdemarsdatter og Dyveke Sigbrittsdatter. De fire kvinnene symboliserer fire sider ved kvinnens liv i middelalderen: religion, kultur, makt og kjærlighet, skriver Kongehuset i en pressemelding.

Utstillingen har sitt utspring i en ny bok om dronningrollen, og er også en hyllest til dronning Sonja i forbindelse med at hun fylte 80 år tidligere i år.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) var også til stede på åpningen av utstillingen, som åpner for publikum onsdag.