Ensjø-drapet: – Tiltalt leiemorder ber om unnskyldning

En portugisisk mann er siktet for drapet på en 31 år gammel mann på Ensjø i Oslo i 2012. Portugiseren skal ha blitt leid for å utføre drapet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
En portugisisk mann er siktet for drapet på en 31 år gammel mann på Ensjø i Oslo i 2012. Portugiseren skal ha blitt leid for å utføre drapet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En portugisisk mann som er tiltalt for drapet på en 31 år gammel mann på Ensjø i Oslo i 2012, sier han angrer og ber om unnskyldning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er tiltalt for overlagt drap og erkjenner straffskyld for drapet på den 31 år gamle mannen. Han ble pågrepet i 2014 i Nederland etter å ha vært etterlyst internasjonalt.

Ifølge VG skal han i et fengslingsmøte tidligere ha forklart at han flere ganger har ønsket å be om unnskyldning overfor familien til den drepte samt den norske stat. Han ønsker nå å bidra så mye han kan for å løse saken, skriver avisen.

Den 39 år gamle portugisiske mannen ble leid inn for å begå drapet, og er også tiltalt for drapsforsøk på en venn av den drepte, men dette forholdet nekter han straffskyld for.

I tillegg til portugiseren er mannen som politiet mener bestilte drapet, en 30 år gammel mann fra Oslo som selv ble internasjonalt etterlyst og pågrepet i Dubai i 2015, og ytterligere to menn tiltalt for medvirkning til drap.

Bestillingsdrapet har bakgrunn i en konflikt i et kriminelt miljø i Oslo, som endte med at 30-åringen bestilte drapet på 31-åringen, som ble skutt ned og drept 13. august 2012 på en bensinstasjon på Ensjø.

Politiet har etterforsket saken siden 2012 og fram til i vår, og tirsdag kom tiltalen

Saken er ennå ikke berammet.

Personvernpolicy