Åpen for alle - alltid

Politiet etterforsker veggkollaps i Oslo

Deler av bygget på Carl Berners plass raste i forbindelse med rivningsarbeid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Deler av bygget på Carl Berners plass raste i forbindelse med rivningsarbeid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen kom til skade da deler av en vegg kollapset over en bussholdeplass på Carl Berners plass i Oslo tirsdag kveld. Politiet etterforsker nå hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seksjonsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt opplyser at det er for tidlig å si noe om når etterforskningen vil gi konkrete svar.

Tirsdag klokka 18.55 opplyste Oslo-politiet på Twitter at skadestedet var gjennomsøkt, og at det ikke var gjort funn av skadde. Ulykken skjedde i forbindelse med riving.

– Vi vil undersøke om det var forsvarlig sikring under rivingen. Saken etterforskes i henhold til plan- og bygningsloven, samt HMS-bestemmelser i arbeidsmiljøloven, sier Skjold.

Nødetatene var raskt på stedet etter at veggen hadde kollapset, og både en hundepatrulje og brannvesenet gjennomførte søk i ruinene.

Geir Økland satt på bussen like ved Carl Berners plass da han hørte lydene fra raset.

– Bussen skulle akkurat til å stoppe da noen mursteiner traff bussen, og noen begynte å hyle, sier Økland til Aftenposten.

Ulykken førte til begrenset framkommelighet i Carl Berner-krysset i en periode.