Bussjåfør i Bergen alvorlig skadd etter overfall ved holdeplass

En bussjåfør satt og spiste matpakken sin da han ble angrepet av en ruset mann og påført alvorlige hodeskader ved en bussholdeplass i Bergen søndag morgen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldsepisoden skjedde klokken kvart på åtte ved holdeplassen på Birkelundstoppen i Bergen.

Da politiet kom til stedet, pågrep de en ruset mann de mistenker er han som angrep sjåføren. Mannen er i 30-årene og er kjent fra politiet fra tidligere. Han blir framstilt for varetektsfengsling mandag, melder TV 2.

Blødde kraftig

Den 64 år gamle bussjåføren fikk hodeskader og ble sendt til Haukeland universitetssjukehus for behandling. Sykehuset betegner skadene som alvorlige.

– Han blødde kraftig fra ansikt og hode, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Ifølge politiet var bussjåføren ikke i bussen da hendelsen inntraff, men oppholdt seg inne i et hvileskur for sjåførene. Det ble meldt om at angriperen hadde en kniv, men dette har ikke politiet bekreftet.

Det var en passasjer på en annen buss som meldte fra om hendelsen. Politiet har avhørt flere vitner på stedet.

Tung dag

I busselskapet Tide tok man voldshendelsen tungt. Søndagen ble brukt til å ta vare på 64-åringens kolleger og pårørende.

– Vi har en representant som befinner seg på sykehuset, og vi har også hatt mannskaper på Birkelundstoppen, sier kommunikasjonssjef Lubna Jaffery til Bergensavisen.

– Mange av dem kjenner ham godt, men det påvirker oss alle. Også dem som ikke kjenner sjåføren godt og vi som jobber i administrasjonen, sier Jaffery.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden