Person omkom etter båtulykke utenfor Ålesund

Artikkelen fortsetter under annonsen

En person er savnet etter en båtulykke i Heissafjorden utenfor Ålesund. Flere redningsfartøyer og redningshelikopter søker etter vedkommende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vedkommende ble funnet livløs klokken 09.44 søndag morgen, opplyser vakthavende redningsleder Owe Frøland i HRS Sør- Norge til NTB.

Politiet i Møre og Romsdal bekrefter søndag ettermiddag at personen er omkommet. Hendelsesforløpet er ikke klarlagt, men politiet starter nå med etterforskning for å prøve å bringe på det rene hva som har skjedd.

Det var klokken 08.36 søndag morgen at Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om en båt som gikk i ring ved Sævollen i Heissafjorden utenfor Ålesund.

Teinetau

Redningsskøyta ble varslet og sendt ut, og fant en fritidsbåt uten folk om bord med motoren i gang. Den hadde satt seg fast i et teinetau.

– Vi kontaktet brannvesen og dykkere som var på vei ut til stedet da vi ble varslet av publikum om noen rop om hjelp som var hørt fra Tyskholmen i Borgundfjorden litt lenger inn i fjorden, sier Frøland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsskøyta ble omdirigert til holmen samtidig som en privatperson også var på vei ut til holmen i egen båt etter å ha hørt ropene.

– To personer ble plukket opp fra holmen og kunne bekrefte at det hadde skjedd en ulykke, og at en tredje person manglet, opplyser Frøland.

Ved midnatt

Søket etter den tredje personen ble satt i gang i området ved Tyskholmen med to redningskøyter og en båt fra brannvesenet samt fra Kystverket.

Også et redningshelikopter som var på vei opp til området i forbindelse med en annen hendelse ble satt inn i letingen. Vedkommende ble funnet etter kort tid.

Etter alt å dømme har ulykken skjedd mellom midnatt og klokken ett natt til søndag.