Kidnappet datter (4) tilbake på Kypros

Interpol gikk ut med dette bildet av den da 3 år gamle norsk-kypriotiske jenta som ble bortført på Kypros. Nå er jenta tilbake på Kypros.
Interpol gikk ut med dette bildet av den da 3 år gamle norsk-kypriotiske jenta som ble bortført på Kypros. Nå er jenta tilbake på Kypros. Foto: Interpol / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den fire år gamle jenta som ble kidnappet av sin norske far på Kypros i april er gjenforent med moren, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisa får bekreftet fra flere sentrale kilder på Kypros at jenta ankom den greske delen av øya fredag sammen med sin mor, etter at moren hentet datteren i Oslo.

I forrige uke ble det kjent at den 48 år gamle mannen som bortførte datteren hadde inngått en avtale om å melde seg for norsk politi. Han kom sammen med datteren til et barnehus på Østlandet, hvor datteren ble avhørt.

Jenta ble bortført fra en barnehage på Kypros i april. Faren har etter dette vært på flukt med datteren i Europa, og de har begge vært etterlyst av Interpol.

Oslo tingrett slo i august fast at jenta er ulovlig bortført og at hun skal leveres tilbake til moren på Kypros. Faren mener at det var moren som kidnappet datteren fra ham i Norge høsten 2015.

I en sms sendt til ABC Nyheter tirsdag ettermiddag skriver mannens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, at hun ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Les også:

Bortført datter og far i avhør i Norge

Kvinne pågrepet i Kypros-saken

Advokat: Barnefar tilbakeviser at hans tre år gamle datter ble bortført på Kypros