Flere avhørt etter at 14-åring ble påkjørt og døde på sykkeltur med klassen

En 14 år gammel gutt mistet livet i en trafikkulykke ved Holmenbrua i Drammen fredag. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix
En 14 år gammel gutt mistet livet i en trafikkulykke ved Holmenbrua i Drammen fredag. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet i Drammen kan foreløpig ikke si noe mer om hendelsesforløpet da en 14 år gammel gutt fra Lier ble påkjørt og døde på sykkeltur med klassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyser i en pressemelding mandag at det fortsatt gjenstår flere avhør i saken, og avdøde skal obduseres. De venter fortsatt på svar på de tekniske undersøkelsene og sier det derfor er for tidlig å si noe mer om hendelsesforløpet.

– De som har vært vitne til hendelsen, er selvsagt sterkt preget av dette. Vi ønsker nå å få inn mest mulig informasjon om forløpet, slik at vi kan få et klarere bilde av hva som har skjedd, sier politiadvokat Ingvild Lærum i Sørøst politidistrikt.

Ulykken fant sted på morgenen fredag 13. oktober. 14-åringen var på sykkeltur med klassen da han ble påkjørt av en lastebil idet han syklet over Holmenbrua i Drammen. 17 medelever og lærere var øyenvitner til hendelsen.

Lastebilføreren har fortsatt status om mistenkt. Det er ikke tatt beslag i sjåførens førerkort.

Lier kommune etablerte et kriseteam rett etter hendelsen. Skolen der 14-åringen var elev, har også satt i verk flere tiltak overfor elevene.

– Ivaretakelse av dem som er berørt av denne hendelsen, er ekstra viktig, sier politistasjonssjefen i Drammen, Øyvind Aas.

Personvernpolicy