Hasjpågrepet kvinne i Bergen døde på sykehus

To nederlandske pensjonister ble i september pågrepet i Bergen med 100 kilo hasj i bilen. Fredag døde den pågrepne kvinnen på sykehus.
To nederlandske pensjonister ble i september pågrepet i Bergen med 100 kilo hasj i bilen. Fredag døde den pågrepne kvinnen på sykehus. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nederlandske kvinnen som i september ble pågrepet av politiet i Bergen med 100 kilo hasj i bilen, døde på Haukeland sykehus fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Femte september ble en nederlandsk mann og kvinne på 68 og 71 år pågrepet da tollerne fant hele 100 kilo med hasj i bilen deres i Bergen. Hasjbeslaget er det største noensinne i byen.

Nå opplyser politiadvokat Rudolf Christoffersen til Bergens Tidende at den pågrepne kvinnen, som var alvorlig syk, døde på Haukeland universitetssjukehus fredag kveld.

Tirsdagen før hun døde var kvinnen i et bevisopptak i Bergen tingrett, der hun fortalte at hun og samboeren hadde hatt flere turer til Norge i løpet av 2017. Kvinnen nektet straffskyld, og skal ikke ha visst hva som var i bilen.

– Da hun var uhelbredelig syk, forsøkte politiet å legge til rette for at hun kunne returnere til Nederland. Det lot seg dessverre ikke gjøre fordi hun ikke hadde helseforsikring, og ikke var bosatt i Nederland. Hennes datter får bistand med å returnere kisten til hjemlandet, sier Christoffersen til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnens 68 år gamle samboer er fremdeles i varetekt, og politiet etterforsker saken videre.

Den beslaglagte hasjen anslås å ha en gateverdi på om lag elleve millioner kroner dersom den hadde blitt solgt i brukerdoser. Politiet tror stoffet var ment for narkotikamarkedet i Bergen.

– Dette er uten tvil det største hasjbeslaget vi har hatt i Bergen, sa Åge Skår, seksjonssjef ved grensekontroll Bergen, til avisa 10. oktober.