Sterk kritikk mot riksrevisoren i intern undersøkelse

Riksrevisor Per-Kristian Foss får i en intern undersøkelse fra i fjor sterk kritikk for sin lederstil. Foss sier at han tar til seg kritikken og har forbedret seg.
Riksrevisor Per-Kristian Foss får i en intern undersøkelse fra i fjor sterk kritikk for sin lederstil. Foss sier at han tar til seg kritikken og har forbedret seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I en intern arbeidsmiljøundersøkelse hos Riksrevisjonen kommer det sterk kritikk fra de ansatte mot riksrevisor Per-Kristian Foss' lederstil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foss får kraftig kritikk internt for å rakke ned på både egne ansatte og eksterne personer, skriver Dagens Næringsliv.

«Riksrevisor omtaler både eksterne og interne enkeltpersoner negativt i andres påhør», heter det blant annet i undersøkelsen, hvor de ansatte fikk være anonyme.

– Den undersøkelsen var en vekker for meg. Jeg tok det på alvor, fordi jeg har sett at min kanskje litt mer utålmodige lederstil er blitt oppfattet som negativ i arbeidet med å fornye Riksrevisjonen, sier Foss i en kommentar til avisen.

Han er imidlertid ikke enig i at han har kommet med negative karakteristikker, men innrømmer at han noen ganger har reagert med sinne overfor ansatte.

– Utålmodigheten ligger i bunn, og av og til kan jeg bli litt sint. Det bør jeg ikke bli, og det tar jeg selvkritikk på, sier han.

Undersøkelsen ble gjennomført i månedsskiftet oktober/november i 2016, og flere kilder bekrefter overfor avisen at Foss har endret seg og blitt mer positiv i allmøter.

Per-Kristian Foss ble riksrevisor i 2014. Stortinget skal i løpet av de nærmeste ukene ta en avgjørelse om han skal få fortsette. Selv ønsker han en ny periode.

Aktuelt:

Foss inhabil i Stortingets byggesak

Riksrevisjonen skal granske Petroleumstilsynet etter alvorlige hendelser

Riksrevisjonen: Enorme jernbaneinvesteringer har ikke gitt særlig kortere reisetid

Personvernpolicy