Full storm flere steder i Norge; opptil 90 millimeter regn

<p>Storseisundet bru på Atlanterhavsveien.</p>
Storseisundet bru på Atlanterhavsveien. Foto: Illustrasjonsfoto. / NTB scanpix

Et kraftig lavtrykk gir store deler av norskekysten full storm mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lavtrykket som nå treffer store deler av norskekysten fører til at Meteorologisk institutt øker overvåkingen for noen områder.

Flere distrikter på Nordvestlandet kan vente seg full storm. Det er også ventet store mengder regn.

– Det ser ut til å bli en sørvestlig full storm som svekkes til sterk kuling i Møre og Romsdal tidlig i morgen. Det blir også full storm i Salten, Saltfjellet og Helgeland, sier meteorolog Halldis Berge til Dagbladet.

Disse områdene kan få vind på opptil 35 meter per sekund. I deler av Oppland og Hedmark kan det komme vindkast på mellom 20 og 25 meter per sekund, opplyser Berge.

– Vi forventer en nedbørsmengde på mellom 40 og 90 millimeter fra mandag til tirsdag.

Årsaken er et lavtrykk som for øyeblikket ligger nordvest for Storbritannia, som raskt beveger seg mer mot Norge. Lavtrykket har potensial til å forsterkes til et stormsenter.

Ifølge vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen vil den kraftigste vinden komme først i sør, og ved Stad vil det blåse full til sterk storm. Deretter går vinden nordover, før den dreier mot vest og minker.

Selv om det ser ut til at den kraftige vinden kommer til å være kortvarig, kommer Andersen med noen råd til beboere i de aktuelle områdene.

– Jeg ville ikke hatt en trampoline som ikke er festet stående ute, sier hun.

Lavtrykket som nå treffer Norge, er ikke det samme som den tropiske orkanen som har fått navnet Ophelia. Ophelia kommer ifølge Andersen til å hovedsakelig treffe Storbritannia.

Personvernpolicy