Eldre kvinne får erstatning etter pantekøkrangel

Mannen slo ut to tenner på kvinnen som får dekket tannlegeregningen, men utover det ilegges ikke han straff.
Mannen slo ut to tenner på kvinnen som får dekket tannlegeregningen, men utover det ilegges ikke han straff. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 73 år gammel kvinne er i Follo tingrett tilkjent erstatning etter å ha blitt slått og sparket foran en flaskeautomat i en butikk i Vestby i fjor sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den to år eldre mannen som utøvde volden slo ut to tenner på kvinnen som får dekket tannlegeregningen, men utover det ilegges ikke mannen straff, skriver Østlandets Blad.

Grunnen til frikjennelsen er at to av tre dommere mener at det ikke er bevist ut over enhver tvil at mannen var strafferettslig tilregnelig på handlingstidspunktet. Dermed kan han ikke straffes. I retten erkjente mannen ikke straffskyld.

Les også: Uenighet om økt pant

75-åringen var preget av demens både da volden skjedde og under den foreløpige undersøkelsen av ham. Den eldre kvinnen sto og ventet på at det skulle bli hennes tur til å pante tomflasker da mannen kom inn i butikken med sin samboer.

Han stilte seg bak henne i køen. Da han ba henne flytte seg så han fikk pantet, ba hun ham vente på tur. Han ga seg ikke og hun skjøv ham vekk. Det endte med at han slo henne så hardt med knyttet neve i ansiktet at hun mistet to fortenner.

Les også: Ny rekord for Pantelotteriet