Kvinne funnet død i Seljordsvatnet

En kvinne er funnet omkommet i Seljordsvannet. Bilde fra letingen torsdag ettermiddag etter at en båt med med fem elever og en lærer kantret. Tidligere er det meldt om to omkomne elever.
En kvinne er funnet omkommet i Seljordsvannet. Bilde fra letingen torsdag ettermiddag etter at en båt med med fem elever og en lærer kantret. Tidligere er det meldt om to omkomne elever. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne er funnet død på 13 meters dyp i Seljordsvatnet, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 53 år gammel kvinne har vært savnet i vannet etter at båten hun satt i kantret og sank. Kvinnen var sammen med fem andre i båten da ulykken inntraff. Kvinnens pårørende er varslet, melder NRK.

Det har pågått en omfattende leteaksjon etter at den lille fritidsbåten kantret. Søndag ble det satt inn sonar i søket.

Les også: Læreren prøvde å redde elevene fra å drukne

Politiet bekrefter i en pressemelding at det er gjort funn av et menneske.

Lensmann Sigrid Dahl i Bø og Sauherad sier at funnet er gjort i det området hvor den savnede læreren Gunhild Egenæs sist ble sett, med sonar på ca 13 meters dyp mellom Vesleøy og Storøy.

«Det er sannsynlig at dette er savnede Egenæs, men endelig identifisering må skje senere. Vedkommende fraktes nå til rettsmedisinsk institutt for videre undersøkelser», skriver lensmann Dahl.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

To unge menn, Aslan Mohamed Omer (19) og Mohamed Mahamud Abdi (20), døde i ulykken. Den 14 fots fritidsbåten de satt i sammen med tre andre menn samt den kvinnelige læreren deres, kantret da høye bølger slo over ripa, slik at den tok inn vann.

Kvinnen reddet seg først i land, før hun gikk ut i vannet igjen for å komme de to til unnsetning.

Det har vært satt inn store ressurser etter hendelsen torsdag. Politiet ønsker å takke alle som har bidratt for uvurderlig hjelp, skriver hun også.

«Dette er en tragisk hendelse som berører mange i flere små lokalsamfunn og politiet ønsker å uttrykke vår medfølelse. Vi samarbeider nå videre med kommunenes kriseteam for å ivareta de pårørende og andre involverte», understreker lensmannen.