Meny

14-åring ble påkjørt og døde på sykkeltur med klassen

En 14 år gammel gutt er bekreftet omkommet i trafikkulykke ved Holmenbrua i Drammen fredag. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En 14 år gammel gutt er bekreftet omkommet i trafikkulykke ved Holmenbrua i Drammen fredag. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En 14 år gammel gutt på sykkeltur med klassen døde fredag etter å ha blitt påkjørt på Holmenbrua i Drammen. Medelevene og læreren var øyenvitner til ulykken.

Politiet i Buskerud opplyser fredag ettermiddag at guttens pårørende er varslet. 14-åringen var fra Lier og gikk ifølge Drammens Tidende på niende trinn ved Høvik skole.

Ulykken skjedde da klassen syklet over Holmenbrua i Drammen fredag morgen. Gutten ble påkjørt av en lastebil.

Sterkt preget

17 medelever og lærere var øyenvitner til hendelsen og er sterkt preget, skriver Drammens Tidende.

Både pårørende og vitnene blir ivaretatt av kriseteam.

– Alle er veldig preget av den tragiske ulykken. For oss er det viktig at vi legger en plan videre for hvordan vi skal bistå utover dagen og i dagene som kommer, sier kommunalsjef Synnøve Tovsrud til avisa.

– Dypt tragisk

– Først og fremst er dette en dypt tragisk hendelse. Min medfølelse går til alle pårørende og involverte, sier ordfører i Lier kommune, Gunn Cecilie Ringdal, til NTB.

Kommunen konsentrerer seg nå om å ivareta de involverte og sørge for oppfølging.

– Psykososialt kriseteam er på skolen for å ivareta de nærmeste berørte. Skolen vil være åpen til klokken 20 fredag kveld, samt lørdag og søndag fra 12 til 16 for dem som vil snakke med kriseteamet, sier ordføreren.

Senere vil det bli holdt en minnestund, i samarbeid med de pårørende.

Påkjørt av lastebil

Politiet bekrefter at eleven ble påkjørt av en lastebil. Lastebilsjåføren er rutinemessig tatt med til legevakten for en utvidet blodprøve.

Ifølge politistasjonssjef Øyvind Aas, blir lastebilsjåføren tatt vare på av arbeidsgiveren sin.

– Man kan tenke seg hvordan han har det nå. En helt forferdelig hendelse å være oppe i, sier politistasjonssjefen til Drammens Tidende.

Politiet arbeider med å klargjøre hendelsesforløpet.

(©NTB)

Populært