Meny

14 år gammel gutt omkom i trafikkulykke i Drammen

En skoleelev på sykkel er bekreftet omkommet i trafikkulykke ved Holmenbrua i Drammen fredag. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix
En skoleelev på sykkel er bekreftet omkommet i trafikkulykke ved Holmenbrua i Drammen fredag. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix
En ungdomsskoleelev ble påkjørt av en lastebil i Drammen under en sykkeltur med klassen. Den 14 år gamle gutten døde av skadene.

Politiet i Buskerud opplyser fredag ettermiddag at den avdøde er en 14 år gammel gutt fra Lier, og at pårørende er varslet.

Ifølge politiet skjedde ulykken da en skoleklasse syklet over Holmenbrua i Drammen. Klokken 9.15 bekreftet politiet på Twitter at en person var omkommet.

– Det har vært et trafikkuhell, og en person på sykkel ble påkjørt av et annet kjøretøy. Vedkommende er dessverre død, sier politistasjonssjef i Drammen, Øyvind Aas, til NTB.

Sterkt preget

Det var en skoleklasse på 18 elever som var ute på sykkeltur fredag morgen. Medelever og lærere var øyenvitner til hendelsen og er sterkt preget, skriver Drammens Tidende.

Politiet melder at pårørende og vitner blir ivaretatt av kriseteam.

Aftenposten har vært i kontakt med den berørte skolen. De holder på med å varsle foreldrene. Elever og ansatte blir nå fulgt opp av kriseteamet i skolens kommune.

– Alle er veldig preget av den tragiske ulykken. For oss er det viktig at vi legger en plan videre for hvordan vi skal bistå utover dagen og i dagene som kommer, sier kommunalsjefen i den berørte kommunen til Drammens Tidende.

Han kan ikke bekrefte hvor mange ansatte og elever som var med.

Kommunens kriseteam jobber nå med de direkte involverte, samt andre elever og ansatte på skolen. De jobber også med foreldre og foresatte og planlegger å avholde et større informasjonsmøte på skolen i løpet av dagen, skriver avisa.

Påkjørt av lastebil

Ifølge Drammens Tidende , lå syklene til resten av klassen strødd under jernbanebrua etter ulykken, mens elevene var samlet i parken Holmennokken.

Politiets innsatsleder på stedet bekrefter overfor avisen at eleven ble påkjørt av en lastebil. Lastebilsjåføren er rutinemessig tatt med til legevakten for en utvidet blodprøve, sier politistasjonssjef Aas.

Ifølge Aas blir lastebilsjåføren tatt vare på av arbeidsgiveren sin.

– Man kan tenke seg hvordan han har det nå. En helt forferdelig hendelse å være oppe i, sier politistasjonssjefen.

Politiet opptar nå forklaringer og foretar tekniske undersøkelser for å klargjøre hendelsesforløpet.

Riksvei 282 ved Holmenbrua i Drammen er stengt etter ulykken.

Populært