Jan Helge Andersen avviser bokpåstander

Åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen ble funnet drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble dømt til henholdsvis 19 års fengsel og 21 års forvaring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen ble funnet drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble dømt til henholdsvis 19 års fengsel og 21 års forvaring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jan Helge Andersen avviser påstandene i boken «Drapene i Baneheia» om at han var alene om drapene for over 17 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har aldri snakket med denne forfatteren. Han har heller aldri sendt meg en personlig forespørsel om å gjøre det. Det reagerer jeg sterkt på, sier Andersen til VG.

I sofaen til moren og faren på Eg i Kristiansand kommenterer han for første gang påstandene forfatter Bjørn Olav Jahr fremmer i den nylanserte boken «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet».

«Jan Helge Andersen voldtok og drepte Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen i Baneheia fredag 19. mai 2000. Viggo Kristiansen gjorde det ikke», skriver forfatteren i etterordet til boken.

– Jeg tenker boken er skrevet for å gjøre det enklere for Viggo og advokatene hans å få gjenopptatt saken, sier Andersen.

– Uansett om Viggo av en eller annen grunn får saken sin gjenopptatt, så vet jeg hva som skjedde – og at Viggo er skyldig. Jeg var der! Jeg var der sammen med ham. Jeg vet hva han og jeg gjorde, og Viggo vet det. At jeg og Viggo var sammen i Baneheia, og at to døde jenter lå igjen etter oss, er et faktum. Jeg kan bare si at sånn var det, og at jeg forteller sannheten, sier han videre.

Les også: Forfatter hevder Viggo Kristiansen er uskyldig i Baneheia-drapene

Jahr sier i en kommentar til VG at han ønsket å snakke med Andersen i forbindelse med arbeidet med boken, og at han var i kontakt med hans mor og oppfattet det dit hen at verken hun eller Andersen ville snakke med ham.

– Mitt mål har vært nettopp å belyse saken fra begge sider – ikke at Viggo Kristiansen skal få gjenopptatt saken, sier forfatteren.

Andersens mor, Berit Andersen, opplyste til NRK torsdag kveld at familien kommer til å politianmelde brudd på taushetsplikten i forbindelse med bokutgivelsen.

Les også: Baneheia-drapsmann ute på prøve

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy