To av tre savnede funnet etter båtvelt i Seljordsvannet

Tre ambulansehelikoptre ved Seljordsvannet i Telemark der én person fortsatt er savnet etter at en båt med seks personer om bord kantret torsdag ettermiddag. Foto: Gjermund Midtbø / Vest-Telemark blad / NTB scanpix
Tre ambulansehelikoptre ved Seljordsvannet i Telemark der én person fortsatt er savnet etter at en båt med seks personer om bord kantret torsdag ettermiddag. Foto: Gjermund Midtbø / Vest-Telemark blad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To av de tre som var savnet etter at en åpen båt med fem elever og en lærer kantret i Seljordsvannet torsdag ettermiddag, er funnet. Tilstanden er ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De involverte er fra en skole i Telemark. Vi jobber med kartlegging og varsling, sier operasjonsleder Jan Olav Jansen hos politiet i Skien til NTB.

Seks personer var ute i en åpen båt som kantret.

– Vi får opplyst at det trolig er én lærer og fem elever, sier vakthavende redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Den første av de tre savnede ble funnet ved 15-tiden. Denne personen er fløyet til sykehus i Oslo. Ved 16.30-tiden ble ytterligere en person funnet.

– Jeg kan bekrefte at vi har funnet en person til. Jeg kan ikke si noe om tilstanden til vedkommende, sier operasjonsleder Jansen til Varden.

Tre av personene i båten er gjort rede for. Hendelsen skjedde rundt klokken 14 torsdag. Politiet fikk melding om saken klokken 14.18 via AMK.

Ifølge Lillebø hadde ingen av de seks i båten redningsvest på seg. Tre helikoptre og alt av redningsressurser ble satt inn i letingen.

– De tre som kom seg i land, er sendt til legevakten for sjekk, sier operasjonsleder Jansen.

Ulykken skjedde ved Lilløy i Seljordsvannet.

Alle tilgjengelige ressurser i Telemark Røde Kors Hjelpekorps ble kalt ut for å bistå i søket etter de savnede. Dette inkluderer redningsdykkere fra Skien og Bamble Røde Kors som er med i aksjonen sammen med Seljord Røde Kors.

Personvernpolicy