To savnet og én funnet etter at båt kantret i Seljordsvannet

Tre ambulansehelikoptre ved Seljordsvannet i Telemark der to personer fortsatt er savnet etter at en båt med seks personer om bord kantret torsdag ettermiddag. Foto: Gjermund Midtbø / Vest-Telemark blad / NTB scanpix
Tre ambulansehelikoptre ved Seljordsvannet i Telemark der to personer fortsatt er savnet etter at en båt med seks personer om bord kantret torsdag ettermiddag. Foto: Gjermund Midtbø / Vest-Telemark blad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To personer er fortsatt savnet etter at en åpen båt med fem ungdommer og en voksen kantret i Seljordsvannet i Telemark torsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Seks personer var ute i en åpen båt som kantret. Vi får opplyst at det trolig er én lærer og fem elever, sier vakthavende redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Til VG sier Lillebø at én av de savnede er funnet. Tilstanden til denne personen er ikke kjent, men det drives livreddende førstehjelp på vedkommende.

Tre av personene i båten er gjort rede for. Hendelsen skjedde ved 14-tiden torsdag. Politiet fikk melding om saken klokken 14.18.

Ifølge Lillebø hadde ingen av de seks i båten redningsvester på seg. Tre helikoptre og alt av redningsressurser deltar i letingen etter de savnede.

– De tre som kom seg i land, er sendt til legevakten for sjekk, sier operasjonsleder Jan Olav Jansen hos politiet i Skien til NTB.

Ulykken skjedde ved Lilløy i Seljordsvannet.

Alle tilgjengelige ressurser i Telemark Røde Kors Hjelpekorps er kalt ut for å bistå i søket etter de savnede. Dette inkluderer redningsdykkere fra Skien og Bamble Røde Kors som er med i aksjonen sammen med Seljord Røde Kors.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy