Meny

Politimann i koma etter eksplosjon på skytebane

En politimann ble alvorlig skadd i en ulykke på politiets skytefelt ved Birkeland tirsdag formiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En politimann ble alvorlig skadd i en ulykke på politiets skytefelt ved Birkeland tirsdag formiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politimannen som ble alvorlig skadd i en eksplosjonsulykke på politiets skytebane i Birkenes i Aust-Agder tirsdag, er lagt i koma og må gjennom nye operasjoner.

Politimannen fikk alvorlige skader på politiets øvingsarena på Flakke Loner i Birkenes. Senere på dagen ble han fløyet til Ullevål sykehus i Oslo der han gjennomgikk nye operasjoner.

Ifølge TV 2 fikk mannen skader i ansiktet og i lysken. Han er i 40-årene og bosatt i Aust-Agder.

– Han blir holdt i kunstig koma et par dager for å unngå smerter og hvile kroppen, sier politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Politimannen ble operert flere ganger onsdag.

Eksplosjon

Spesialenheten for politisaker vil si svært lite om saken av hensyn til etterforskningen.

– Men det var en eksplosjonsulykke, bekreftet etterforskningsleder Helle Gulseth i Spesialenheten overfor NTB onsdag.

Ifølge TV 2 skal det dreie seg om en fenghette, men det vil ikke etterforskerne i Spesialenheten bekrefte.

Eksplosjonen skjedde i forbindelse med opprydding inne på øvingsområdet etter en skytetrening. Hendelsen hadde ikke sammenheng med skytetreningen den skadde politimannen deltok i. Kanalen melder at mannen var instruktør på skytebanen.

To involvert i hendelsen

– To personer var direkte involvert i hendelsen, hvorav én var den skadde tjenestemannen, opplyser Liv Øyen, leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten for politisaker. Så vidt de kjenner til, medførte eksplosjonen ingen fare for andre personer enn de to. Den andre tjenestepersonen er avhørt.

Spesialenheten opplyste tirsdag at de har opprettet sak med hjemmel i straffelovens paragraf 188 , som gjelder uforsiktig omgang med skytevåpen eller eksplosiver.

20 politifolk på stedet

Agder politidistrikt har opplyst at det var om lag 20 personer til stede på øvingsarenaen da hendelsen skjedde cirka klokken 9.55 tirsdag.

– Vi jobber fortsatt med å kartlegge de faktiske forhold, sier Helle Gulseth i Spesialenheten.

Den skadde politimannen er ikke avhørt, på grunn av helsetilstanden.

Spesialenheten for politisaker har ansvaret for etterforskningen av saken. Bombegruppen i Oslo politidistrikt har undersøkt åstedet i samarbeid med kriminalteknikere fra Kripos.

(©NTB)

Populært