Ny rettssak etter 13-årings død på Beitostølen berammet neste år

Politiets teknikere arbeider ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften 2015. Moren til jenta er nå tiltalt for grov mishandling med døden til følge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiets teknikere arbeider ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften 2015. Moren til jenta er nå tiltalt for grov mishandling med døden til følge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det blir ny rettssak mot moren til 13-åringen som døde på Beitostølen i 2015 i slutten av februar neste år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 år gamle Angelica Heggelund døde av avmagring på familiehytta på Beitostølen nyttårsaften 2015. Moren hennes ble senere tiltalt for grov mishandling.

Den første rettssaken mot moren ble avbrutt på andre rettsdag i slutten av april i år, etter at hun brøt sammen og måtte kjøres til sykehus. Saken ble først utsatt i en uke, og deretter på ubestemt tid på grunn av kvinnens helsetilstand.

Nå er rettssaken mot moren til berammet på nytt til i februar 2018. Saken er berammet i Valdres tingrett fra 26. februar til 6. april, men saken går i Gjøvik tingretts lokaler.

En rettspsykiatrisk vurdering av den tiltalte 47-åringen fastslo at hun anses å være i stand til å møte i retten med tilpasninger. Den rettsmedisinske kommisjon har vurdert saken likt som rettspsykiater og overlege i psykiatri, Synne Sørheim.

Personvernpolicy