VG: Ny rapport varsler om fryktbasert ledelse i Arbeiderpartiet

Ap-ledelsen må tåle hard kritikk i en seks sider lang rapport fra fagforeningen til de ansatte i partiet og stortingsgruppa. Nestleder Trond Giske (til venstre) og partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Ap-ledelsen må tåle hard kritikk i en seks sider lang rapport fra fagforeningen til de ansatte i partiet og stortingsgruppa. Nestleder Trond Giske (til venstre) og partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ansatte i Arbeiderpartiet og i partiets stortingsgruppe har hatt en arbeidshverdag preget av fryktbasert ledelse, ifølge en fagforeningsrapport VG refererer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen baserer seg på flere anonyme kilder, som forteller om innholdet i den seks sider lange rapporten. Den tegner et dystert bilde av arbeidsforholdene for de ansatte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og partikontor på Youngstorget i Oslo under valgkampen.

Begrepet «fryktbasert ledelse» brukes til å beskrive hvordan nestleder Trond Giske har ledet partiets valgkampapparat på. Ansatte rådgivere skal på nær daglig basis ha brutt ut i gråt over arbeidsforholdene, ifølge rapporten, som kalles «Klubbens evaluering». Den er oversendt partileder Jonas Gahr Støre av klubbleder Ingunn Yssen.

Les også: Arbeiderpartiet mottok 43 prosent av valgkampbidragene til partiene

Nestleder Giske ikke besvart gjentatte henvendelser fra VG. Støre skriver følgende i en SMS: «Klubben har formidlet tilbakemeldinger fra ansatte med negative erfaringer i valgkampen. Det er tilbakemeldinger ledelsen og jeg tar på alvor. I samarbeid med de ansattes representanter arbeider vi med å skape tillit og godt samarbeid i den nye stortingsgruppen».

Dette er noen av hovedpunktene i rapporten:

* Dårlig ledet valgkampsentral på Youngstorget.

* Uklare kommandolinjer.

* Ledelse uten tillit til fagrådgivernes kompetanse.

Les også: Støre advarte mot «hatet fra høyre» i gråtkvalt tale