Meny

Islamsk Råd skuffet over kutt i statsstøtten

Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar (th), leder av kvinnegruppen Smaira Iqbal og styreleder Zaeem Shaukat (t.v.) etter møtet mellom Islamsk Råd Norge og Kulturdepartementet om statsstøtten til organisasjonen i slutten av september. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Islamsk Råd Norge er skuffet over at regjeringen kutter statsstøtten, men sier at de vil fortsette arbeidet som en «sentral aktør og brobygger i samfunnet». 

Mandag morgen ble det klart at regjeringen har mistet tilliten til Islamsk Råd Norge (IRN), og at statsstøtten til organisasjonen blir kuttet. IRN fikk beskjed om avgjørelsen søndag.

– Vi er skuffet over orienteringen vi mottok i går. Dersom driftstilskuddet trekkes, vil mye av det gode arbeidet organisasjonen gjør, bli skadelidende. Styret har i flere møter med departementet fremlagt all nødvendig dokumentasjon parallelt med konkrete mål for veien videre for IRN, skriver organisasjonen på sine nettsider.

Les også:   Hareide mener HRS har seg selv å takke hvis statsstøtten ryker

Kulturdepartementet mener det er vesentlig tvil om IRN er i stand til å ivareta sine oppgaver som brobyggerorganisasjon, dialogpartner og samarbeidspartner for tros- og livssynssamfunn, organisasjoner, sivilsamfunnet og det offentlige. Derfor ber regjeringen Stortinget om å holde tilbake tilskuddet.

Organisasjonen er ikke enig i vurderingene departementet har gjort.

– IRN vil gjennomgå faktafremstillingen nærmere når departementets konkrete begrunnelse og innstilling til Stortinget er mottatt. IRN vil vurdere eventuelle tiltak beroende på begrunnelsen, skriver organisasjonen.

Les også:   Fem nye organisasjoner melder seg ut av Islamsk Råd

– Vi vil fortsette vårt arbeid som en sentral aktør og brobygger i samfunnet, for å styrke samholdet og bidra til gjensidig forståelse og respekt mellom muslimer og ikke-muslimer i Norge.

Les også:   Raja håper ny muslimsk organisasjon kan erstatte IRN

Populært