Polske brødre nekter straffskyld for brann på asylmottak

Kraftig brann i Hotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen. Hotellet skulle snart tas i bruk som midlertidig asylmottak. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix
Kraftig brann i Hotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen. Hotellet skulle snart tas i bruk som midlertidig asylmottak. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dagen etter at hotellet i Lindås ble godkjent som asylmottak, brant det ned. To polske brødre tiltalt for brannen nektet straffskyld da rettssaken startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to polske brødrene møtte mandag i Bergen tingrett, tiltalt for å ha startet brannen på hotellet Lune Huler i Lindås natt til 6. desember, skriver Bergens Tidende.

Ingen av brødrene erkjente straffskyld da tiltalen ble lest opp for dem.

Hotellet skulle brukes som asylmottak for 40 enslige mindreårige asylsøkere, men brant ned dagen etter det ble godkjent som asylmottak. Ifølge politiet skal de polske brødrene ha tilhørt et miljø som var skeptiske til asylmottak.

To personer var i hotellet og kom seg ut da det begynte å brenne. Politiet mener det var fare for tap av menneskeliv, noe som gjorde at det ble tatt ut tiltale på den såkalte mordbrannparagrafen.