Elever tiltalt for vold på skoler i Oslo

Her ved Ulsrud videregående skole i Oslo skal en av de tre tiltalte ha begått vold som han må svare for i Oslo tingrett mandag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Her ved Ulsrud videregående skole i Oslo skal en av de tre tiltalte ha begått vold som han må svare for i Oslo tingrett mandag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Tre menn på 18 år må svare for flere tilfeller av vold og tyverier ved to videregående skoler i Oslo når de neste uke må møte i tingretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre tiltalte var bare 17 år da de i første halvår i år skal ha begått de påtalte forholdene. To av dem møter i Oslo tingrett med verger når rettssaken starter i Oslo tingrett mandag.

Med stoler og kosteskaft skal alle tre ha slått og sparket en jevnaldrende elev inne i et klasserom ved Etterstad videregående skole i januar før de truet til seg guttens mobiltelefon og 200 kroner. Før de gikk skal de ifølge tiltalen ha sagt til offeret at han dagen etter skulle betale dem ytterligere 3.000 kroner.

En av de tiltalte er også tiltalt for å ha utøvd vold mot en elev ved Ulsrud videregående skole i mars. Da skal han ha grepet tak i kjeven på offeret og dunket hodet hans i veggen slik at det oppsto en hjernerystelse.

Også en av de andre tre tiltalte er tiltalt for å ha forfalsket innkallinger og dokumenter som skulle bevise timer hos tannlege og lege som dokumentasjon på at han hadde fravær fra Ulsrud skole.

Ulsrud videregående skole har vært i mediebildet en rekke ganger det siste året. Flere tilfeller av vold og gjengoppgjør i skolegården, salg og bruk av cannabis har vært omtalt. Rektor David Dunlop skrev ifølge TV 2 et notat til skoleledelsen i Oslo om vold og trakassering på skolens område.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært