Saudi-Arabias konge i Moskva for møte med Putin

Saudi-Arabias kong Salman undertegnet en avtale om kjøp av russiske raketter og våpen da han besøkte Moskva og president Vladimir Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang at en saudiarabisk monark er på offisielt besøk i Russland.

Med et følge på om lag tusen personer, kom kong Salman til Moskva torsdag der han ble tatt imot av president Putin i Kreml.

Putin ønsket den 81 år gamle kongen velkommen ved å omtale besøket som særdeles betydningsfullt. Kongen svarte med å si at han håpet besøket ville styrke båndene mellom de to landene.

Kongen undertegnet en innledende avtale om kjøp av det russiske luftforsvarssystemet S-400 samt flere andre høyteknologiske våpen. De to ble også enige om en avtale om at Kalasjnikov-rifler og ammunisjon skal produseres i Saudi-Arabia.

Kong Salman og Putin drøftet også temaer som Syria og oljeproduksjon, og de er enige om å samarbeide om «tiltak for å stabilisere oljemarkedet».

Saudi-Arabia og Russland står imidlertid på hver sin side i Syria-konflikten, der begge to er dypt involvert. Russland har hele tiden vært en nær alliert av Assad-regimet, mens Saudi-Arabia aktivt støtter syriske opprørere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært