Foreløpig obduksjonsrapport gir ingen sikre svar i Skien

En mann er siktet for drap i forbindelse med brannen i en boligblokk i Skien mandag kveld, der det som trolig er en 52 år gammel mann ble funnet død. Foto: Tom Erik Holland / NTB scanpix
En mann er siktet for drap i forbindelse med brannen i en boligblokk i Skien mandag kveld, der det som trolig er en 52 år gammel mann ble funnet død. Foto: Tom Erik Holland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den foreløpige obduksjonsrapporten i det politiet mener er en drapssak i Skien, gir ingen sikre svar på dødsårsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sørøst politidistrikt til Telemarksavisa torsdag ettermiddag.

Det er mest sannsynlig 52 år gamle Terje Sjåberg som ble funnet død på verandaen til en leilighet i en ti etasjer høy boligblokk i Gamlegrensa i Skien mandag kveld. Politiet fant ham død etter en kraftig brann i leiligheten.

Selv om den foreløpige obduksjonsrapporten ikke gir noen sikker dødsårsak, så styrker den ifølge avisa politiets teori om at Sjåberg døde før brannen.

Varetektsfengslet

Politiet ønsker ikke å gå ytterligere inn i detaljene i den foreløpige obduksjonsrapporten. Den foreløpige rapporten gir heller ikke en endelig bekreftelse på at det var Sjåberg som døde i brannen.

– Vi har ingen grunn til å tro noe annet, men det må gjøres ytterligere undersøkelser for å slå dette fast med sikkerhet, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sørøst politidistrikt.

Det kan ta flere uker før den endelige obduksjonsrapporten er klar.

En 30 år gammel mann er siktet for drap på 52-åringen. Onsdag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. En 27 år gammel kvinne er siktet for grovt skadeverk i den samme saken.

Hun begjærte seg løslatt, men er varetektsfengslet i inntil to uker med brev- og besøksforbud.

Ikke sett

Politiet har ingen informasjon om at noen har hatt kontakt med Sjåberg siden før helga, skriver Varden. Ifølge avisa tror politiet at 52-åringen kan ha blitt drept lenge før brannen.

– Det kan ha skjedd både timer og dager før, sier Ljosåk.

Brannen i leiligheten brøt ut mandag kveld, og den foreløpig siste observasjonen av mannen politiet kjenner til, er flere dager før.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært