Meny

Meteorologisk institutt skal vurdere seg selv etter uværet i Sør-Norge

Regn og uvær på Sørlandet. Topdalselva har gått over sine bredder og vannet sto høyt ved Drangsholt mellom Kristiansand og Birkeland mandag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha høstet kritikk for manglende ekstremvarsel i forkant av uværet opplyser Meteorologisk institutt at de vil evaluere seg selv.

I helgen ble deler av Sør-Norge hardt rammet av flom, og uværet førte til store materielle skader. Siden har Meteorologisk institutt fått kritikk for å ikke ha sendt ut ekstremvarsel i forkant.

Nå melder Meteorologisk institutt at de vil vurdere seg selv. Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdal forteller at han ikke kan gå inn på de interne vurderingene som ble gjort, men han tar selvkritikk for håndteringen av uværet.

–Alle beredskapsmyndigheter ble varslet om nedbørsmengden som kom, og vi traff på mengden også. Så selve værvarselet vårt var presist. Det vi kanskje ikke gjorde riktig var vurderingen om å ikke sende ekstremvarsel, sier Løvdal til NRK.

Tall fra Norsk Naturskadepool, IF og Finans Norge viser at forsikringsselskapene hittil har mottatt 2.300 skademeldinger, til en verdi av om lag 250 millioner kroner.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Populært