Meny

Hjelpeorganisasjoner ber om 3,5 milliarder kroner til rohingyaene

Rohingyaer i en provisorisk leir nær Kutupalong flyktningleir i Bangladesh. Foto: Zakir Hossain Chowdhury / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømmen av rohingyaer fra Myanmar til Bangladesh tiltar, og hjelpeorganisasjonene ber nå om mer penger for å kunne hjelpe flyktningene. 

809.000 rohingyaer har ifølge FN flyktet fra vold og forfølgelse i Myanmar siden august og har søkt beskyttelse i Bangladesh. Der levde det fra før rundt 300.000 flyktninger fra den muslimske minoriteten i Myanmar.

FN og hjelpeorganisasjoner ber nå om nærmere 3,5 milliarder kroner for å kunne hjelpe rohingya-flyktningene de neste seks månedene.

– Rohingyaene i grenseområdene er veldig sårbare og mange er traumatiserte. De lever under ekstremt vanskelige kår, sier Robert Watkins, FNs koordinator i Bangladesh, til Reuters.

- De brant ned husene våre

Ifølge myndighetene i Bangladesh ankommer det nå mellom 4.000 og 5.000 rohingyaer daglig. I tillegg befinner 10.000 ved grensa og ventet på å ta seg over til Bangladesh.

Ifølge nyankomne rohingyaer skyldes oppsvinget i flyktningstrømmen eskalerte angrep på rohingyaer i Myanmar. Dette til tross for at myndighetene i landet har lovet at de som har flyktet vil få vende hjem.

– Vi ble fortalt av myndighetene at vi var trygge i landsbyene våre, men så kom hæren fra dør til dør og ba oss dra. De brant ned husene våre, sier rohingyaen Rashida Begum, som ankom Bangladesh på mandag.

Populært