Hjelpeorganisasjoner ber om 3,5 milliarder kroner til rohingyaene

Rohingyaer i en provisorisk leir nær Kutupalong flyktningleir i Bangladesh. Foto: Zakir Hossain Chowdhury / AP / NTB scanpix
Rohingyaer i en provisorisk leir nær Kutupalong flyktningleir i Bangladesh. Foto: Zakir Hossain Chowdhury / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Strømmen av rohingyaer fra Myanmar til Bangladesh tiltar, og hjelpeorganisasjonene ber nå om mer penger for å kunne hjelpe flyktningene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

809.000 rohingyaer har ifølge FN flyktet fra vold og forfølgelse i Myanmar siden august og har søkt beskyttelse i Bangladesh. Der levde det fra før rundt 300.000 flyktninger fra den muslimske minoriteten i Myanmar.

FN og hjelpeorganisasjoner ber nå om nærmere 3,5 milliarder kroner for å kunne hjelpe rohingya-flyktningene de neste seks månedene.

– Rohingyaene i grenseområdene er veldig sårbare og mange er traumatiserte. De lever under ekstremt vanskelige kår, sier Robert Watkins, FNs koordinator i Bangladesh, til Reuters.

- De brant ned husene våre

Ifølge myndighetene i Bangladesh ankommer det nå mellom 4.000 og 5.000 rohingyaer daglig. I tillegg befinner 10.000 ved grensa og ventet på å ta seg over til Bangladesh.

Ifølge nyankomne rohingyaer skyldes oppsvinget i flyktningstrømmen eskalerte angrep på rohingyaer i Myanmar. Dette til tross for at myndighetene i landet har lovet at de som har flyktet vil få vende hjem.

– Vi ble fortalt av myndighetene at vi var trygge i landsbyene våre, men så kom hæren fra dør til dør og ba oss dra. De brant ned husene våre, sier rohingyaen Rashida Begum, som ankom Bangladesh på mandag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært