Meny

30-åring siktet for drap etter dødsbrann i Skien

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 30 år gammel mann er siktet for drap på en 52 år gammel mann som ble funnet død etter en brann i en leilighet i Skien mandag, opplyser politiet.

En 27 år gammel kvinne er siktet for grovt skadeverk i den samme saken.

Politiet antar at det var 52 år gamle Terje Sjåberg som ble funnet død på verandaen til en leilighet i den ti etasjer høye boligblokken i Gamlegrensa 6 i Skien mandag kveld. Politiet fant ham død etter en kraftig brann i leiligheten.

– Politiet antar at en eller begge de to siktede har tent på leiligheten som ble totalskadd i brannen, opplyser politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sørøst politidistrikt.

Fengsling

Mer enn 50 personer ble evakuert i forbindelse med brannen som ble meldt i 18.30-tiden. En snau halvtime senere ble de to siktede pågrepet av politiet. Begge de siktede og den avdøde er hjemmehørende i Skien.

Begge de siktede framstilles for varetektsfengsling onsdag fordi politiet mener det er fare for bevisforspillelse. Politiet vil fengsle mannen i fire uker, men 30-åringen har valgt å ikke møte opp i retten. Fengslingsmøtet går derfor som såkalt kontorforretning, opplyser Ljosåk.

Kvinnen framstilles i Skien tingrett klokken 11.30 onsdag formiddag. Politiet vil der be om at hun fengsles i to uker.

Ber om tips

– Da politiet ikke er sikker på tidspunktet for når 52-åringen døde, er politiet fortsatt interessert i observasjoner i tiden dagene før brannen eller andre relevante tips i saken, sier Ljosåk.

Han forteller at mannen som ble funnet på verandaen fortsatt ikke er endelig identifisert, men at politiet i samråd med familien likevel har valgt å opplyse om at avdøde antas å være 52 år gamle Terje Sjåberg.

Populært