– Ungdomsgjenger som forsøker å ta kontroll over skolen

Foto: Privat / Dagsavisen

Eirik Lae Solberg (H) åpner for overvåkningskameraer på Oslo-skoler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor var det en dobling i tallet på rapporterte trusler og voldshendelser på videregående skoler i Oslo. I 2015 ble det registrert 47 volds- og trusselhendelser. I 2016 var tallet 90.

Nå advarer Eirik Lae Solberg (H) mot å ikke ta skolevolden på alvor.

– Det er ikke slik at alle videregående skolene i Oslo har store problemer, men det er noen få skoler som har store problemer med vold og kriminelle ungdomsgjenger som forsøker å ta kontroll over skolen. Det mener vi at det må gjøres noe med, sier han til Nettavisen.

Les også: Rektor ber om akutt hjelp etter vold og trusler

Foreslår overvåkningskamera

Den siste tiden har det vært flere voldsepisoder på Stovner videregående skole.

VOLD: Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Eirik Lae Solberg (H), vil at skolevolden i Oslo blir tatt på alvor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VOLD: Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Eirik Lae Solberg (H), vil at skolevolden i Oslo blir tatt på alvor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Forrige uke ble det kjent via Dagsavisen at rektoren ved skolen har sendt en epost til sjefene i Oslo kommune der det går fram at han frykter for både elevenes og lærernes sikkerhet.

Lae Solberg foreslår blant annet overvåkning i fellesområdene på skolen for å bli kvitt volden.

– Jeg mener det etter søknad fra skolen bør åpnes for bruk av videoovervåkning i fellesområdene i tidsbegrensede perioder. Tidligere var det mulig i Oslo-skolen, men den adgangen er ikke der lenger, sier Lae Solberg.

Les også: Kunnskapsministeren kaller inn til hastemøte om vold på oslo-skole

Vold og trusler

Voldsforsker ved Politihøgskolen, Ragnhild Bjørnebekk, har advart mot økende voldsbruk i enkelte ungdomsmiljøer i hovedstaden.

– Det vi ser nå, ser ut til å være en oppblomstring av vold og trusler, sier voldsforsker ved Politihøgskolen, Ragnhild Bjørnebekk, til Dagsavisen.

– Vanligvis er dette barn som har vært inne på en uheldig løype ganske lenge. Det er ikke hvem som helst som plutselig begynner å bruke vold, sier Bjørnebekk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært