Tengs-forfatter gir ut bok om Baneheia-saken

<p>Blomster lagt ned på åstedet i Baneheia i Kristiansand, like i nærheten der de to jentene ble drept i mai 2000. (Arkivfoto)</p>
Blomster lagt ned på åstedet i Baneheia i Kristiansand, like i nærheten der de to jentene ble drept i mai 2000. (Arkivfoto) Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bjørn Olav Jahr, forfatteren av «Hvem drepte Birgitte Tengs?», har gått gjennom Baneheia-saken. 12. oktober kommer boken. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boken «To historier, en sannhet» blir lansert i forbindelse med Bjørneboedagene i Kristiansand.

– Den nye boka tar for seg hva som skjer med samfunnet, politiet og påtalemakten i en liten by og i Norge når to jenter blir drept på tragisk vis. Den tar for seg hvordan man siden sikter og dømmer to personer for den, sier forlagssjef Wenche Haugsand i Pitch forlag til Fædrelandsvennen.

Ifølge avisen skriver forlaget at resultatet av Jahrs arbeid er sjokkerende, men Haugsand ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljene.

På spørsmål om forfatteren har kommet til en annen konklusjon enn retten gjorde, svarer hun:

– Det kan du gjøre deg noen tanker om hvis du ser på tittelen på boka.

Åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen ble funnet drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. To menn ble dømt for drapene.

Jan Helge Andersen, som tilsto da han ble pågrepet, ble dømt til 19 års fengsel. Viggo Kristiansen ble i 2002 dømt til 21 års forvaring. Kristiansen nekter for å ha noe med drapene å gjøre og har gjentatte ganger bedt om at saken blir gjenopptatt.

Aktuelt:

Nye vitner skal avhøres i Birgitte Tengs-saken

Therese-saken overføres til Cold case-gruppa

Thereses mor: – Jeg er avventende optimist

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden