Evakuering avblåst etter bombefunn utenfor Tønsberg

Bomben som ble funnet på Vallø utenfor Tønsberg torsdag, skal detoneres uten at beboerne blir evakuert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Beboerne i området vil i løpet av dagen høre et kjempestort smell, men det er ingen grunn til bekymring, opplyser lederen for ordensavdelingen hos politiet i Tønsberg, Frank Gran, til NRK.

Bombens sprengkraft krever forsiktig utførelse av Forsvarets personell, og det er derfor vanskelig å anslå nøyaktig når den vil bli detonert. Gran opplyser at politiet vil varsle beboerne i forkant.

– Dette gjør vi av erfaring, fordi mange blir utrygge når de hører slike smell, sier Gran.

Fredag morgen opplyste politiet at alle beboere og virksomheter på Vallø og nærliggende områder i en radius av 700 meter fra funnstedet ville bli evakuert. Vallø båthavn vil også være stengt fredag.

På grunn av sprengningen er en begravelse som skulle blitt holdt i Vallø kirke fredag ettermiddag, blitt flyttet til en annen kirke.

– Vi er selvfølgelig fryktelig lei oss. Vi beklager, men dette er for beboernes sikkerhet, sier Gran til NRK.

Bomben som er funnet, er en 250-kilos flybombe fra andre verdenskrig. Bomben ble funnet i forbindelse med oppryddingsarbeid på den gamle raffineritomta på Vallø. Bomben er den fjerde som er funnet hittil i år.

25. april 1945 slapp britiske bombefly mer enn 300 tonn bomber over Vallø. I angrepet ble 53 nordmenn og et ukjent antall tyske soldater og russiske krigsfanger drept, ifølge NRK.

Personvernpolicy