PST: Dobbelt så mange terrorangrep i Europa så langt i år som i 2014

<p>– Vi kommer med en ny vurdering om ikke altfor lenge i forbindelse med vår nasjonale trusselvurdering i begynnelsen av januar., sier PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland.</p>
– Vi kommer med en ny vurdering om ikke altfor lenge i forbindelse med vår nasjonale trusselvurdering i begynnelsen av januar., sier PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland. Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Politiets Sikkerhetstjenestes (PST) opptelling viser en stor økning i terrorangrep i Europa de siste årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST får stadige større utfordringer med å avklare europeiske terrornettverks bånd til Norge, på grunn av det store omfanget, skriver VG.

– Vi skal vurdere disse hendelsene vi også. Påvirker det oss? Er det noen forbindelse til Norge? Er det noen forbindelseslinjer eller telefonnummer? Har de som har gjort terror i London eller Paris også kontakter eller avtrykk i Norge? Det er vurderinger vi løper rundt for å gjøre, 24/7, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

PST teller ni angrep i Europa i 2014. Året etter var det 15. I 2016 kom det 21 angrep. Så langt i 2017 har PST registrert 18 gjennomførte angrep, dobbelt så mange som i 2014.

PST har siden begynnelsen av april vurdert det som «sannsynlig at det kan bli forsøkt gjennomført terrorangrep mot Norge».

– Vi kommer med en ny vurdering om ikke altfor lenge i forbindelse med vår nasjonale trusselvurdering i begynnelsen av januar. Så får vi se hvordan det ligger an da, sier Bjørnland.

Les også: Rapport: Flere terrorangrep i Storbritannia knyttes til nettpropaganda

Reiseglade nordmenn lot seg ikke skremme av terror

PST frykter terrorangrep i Norge i år

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden