Meny

Mann siktet for Ellingsrud-drapet er pågrepet

Politioverbetjent Kjetil Moen ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Politioverbetjent Kjetil Moen ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Den 23 år gamle mannen som er siktet for Ellingsrud-drapet ble lørdag pågrepet på Gardermoen i det han ankom Norge.

– Den siktede og hans familie har samarbeidet med politiet, dette samarbeidet resulterte i pågripelsen i kveld, sier politioverbetjent Kjetil Moen ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Mannen har oppholdt seg i Marokko, ifølge politiet. Han ble pågrepet uten dramatikk.

– Etter samarbeid med siktedes forsvarer og familie har vi blitt klar over at han tenkte seg tilbake til Norge og da var vi klare til å ta imot ham, sier Moen til NTB. 23-åringen har foreløpig ikke tatt noen stilling til siktelsen om forsettlig drap.

Les også:  Ellingsrud-drapssiktet fortsatt på frifot

Mannens forsvarer, Jan Christian Kvanvik, sier til Dagbladet at de har samarbeidet med politiet en ukes tid og at hans klient har hatt et ønske om å melde seg.

Politiet mener det var 23-åringen som stakk ned 20 år gamle Arvin Taravaty med en kniv eller noe knivlignende ved T-banestasjonen på Ellingsrud i Oslo torsdag 7. september. Taravaty døde etter to dager på sykehuset.

Les også:   Mann døde etter knivstikking på t-banen– 23-åring etterlyses internasjonalt

– Volden skjedde torsdag kveld, og vi begynte å søke allerede natt til fredag uten å finne ham. Han kom seg trolig allerede da av gårde ut av Oslo og til utlandet, sier Moen.

23-åringen framstilles for varetektsfengsling mandag.

Populært