Nazidemonstrasjon i Fredrikstad

En håndfull medlemmer av den høyreekstreme gruppen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) demonstrerte i gågata i Fredrikstad lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operasjonsleder Arne Haraldstad i Øst politidistrikt opplyser til NTB at det var mellom fem og ti personer og at det hele så ut til å gå rolig for seg. Det var heller ikke meldt om noen form for motdemonstrasjon.

Nazistene hadde ifølge VG fått tillatelse til å demonstrere mellom klokken 12 og 15 lørdag. Markeringen er dermed lovlig.

Samtidig hadde gruppen Stopp islamesingen av Norge (SIAN) stand på Nytorget i Kongsberg lørdag ettermiddag, skriver Laagensdalsposten og NRK. Det samme hadde den innvandringsvennlige gruppen Refugees Welcome Kongsberg, men uten at det ble meldt om uroligheter eller sammenstøt.

I slutten av juli planla DNM demonstrasjon i Fredrikstad, men fikk ikke tillatelse og reiste til Kristiansand isteden. 60–70 høyreekstreme marsjerte i byens gater, selv om de heller ikke her hadde de søkt politiet om tillatelse. Bortsett fra et par bortvisninger, fant ikke politiet det nødvendig å gripe inn, noe flere var sterkt kritisk til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden