Meny

Vakker og uhøytidelig ramme rundt Frank Aarebrots begravelse

Barnas tale rørte den fullsatte Korskirken: – Vi kommer til å savne armkroken din, pappa.
Barnas tale rørte den fullsatte Korskirken: – Vi kommer til å savne armkroken din, pappa.
Den vakre Korskirken i Bergen var fylt til trengsel og pyntet med fargerike blomster. Det var mange som ønsket å takke fargerike og folkekjære Frank Aarebrot.

Blant de frammøtte var Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre, som skulle holde tale. Aarebrot var åpen om sin tilknytning til Arbeiderpartiet.

I invitasjonen fra familien het det: «I Franks ånd er ALLE velkommen», og humoristisk fulgt av: «kom som du er – med eller uten skjegg, med eller uten sausflekkete slips, med eller uten blazer med svihull i!».

– Dette vil bli gjennomført i Franks ånd, og vi lover diskusjoner, skøy og deling av glade minner, kunngjorde familien på forhånd.

Etter gravferden var det invitert til en åpen minnestund i Universitetets aula, hvor alle som ville var velkommen til samtale og samvær. Også pressen, som hadde Aarebrot som en trofast og uuttømmelig kilde for alle mulige og umulige politiske analyser, ble ønsket hjertelig velkommen både i kirken og i aulaen.

Alle blomsterhilsenene ble etter seremonien brakt videre til de ulike krigsminnesmerkene i Bergen etter ønske fra Frank og familien.

Frank Aarebrot døde lørdag 9. september.

Populært