Meny

Søreide legger ikke ned Forsvarets forum

Arkivfoto: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide besøker Rena leir. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Arkivfoto: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide besøker Rena leir. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Forsvarssjefens utvalg gikk inn for å legge ned magasinet som driver kritisk journalistikk om Forsvaret. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) sier nei.

I et brev fra Forsvarsdepartementet til Forsvarsstaben, som ble sendt på valgdagen, fremgår det at spørsmålet om Forsvarets forum er det eneste punktet på listen over anbefalinger der departementet går imot stabens utvalg, skriver Aftenposten.

Forsvarets forum er et magasin utgitt av Forsvarets fellestjenester på oppdrag fra forsvarssjefen, men er redaksjonelt uavhengig.

Forslaget fra forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssens stab om å legge ned Forsvarets forum er en del av en anbefalt strategi der all informasjon skal samkjøres bedre, der Forsvaret skal snakke med én stemme utad.

Aftenposten viser til en rekke saker våren og sommeren 2017 der forsvarsminister Søreide blir anklaget for å bryte med sin uttalte linje om åpenhet. En nedleggelse ville dermed kommet på toppen av øvrige anklager om manglende åpenhet.

Populært