Politiet advarer mot farlige situasjoner ved Nordbytunnelen

Det ene løpet i Nordbytunnelen er åpent for nordgående trafikk søndag kveld.
Det ene løpet i Nordbytunnelen er åpent for nordgående trafikk søndag kveld. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet advarer mot farlige situasjoner ved Nordbytunnelen i forbindelse med tunnelstengningen. Mange bilister brøt ut av køen og tverrvendte på motorveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Farlige situasjoner oppstår på E6 fordi enkelte bilister ikke respekterer skilting og lyssignaler i forbindelse med stengningen av Nordbytunnelen, tvitret politiet i Follo ved 20-tiden søndag kveld.

Problemene oppsto i sørgående retning fordi tunnelen bare er åpen for nordgående trafikk søndag. Alle andre må kjøre om Nesset eller velge andre traseer via Ås og Ski for å komme sørover mot Moss.

Mot kjøreretningen

– På grunn av stengningen av Nordbytunnelen reduserte vi også trafikken gjennom Nøstvettunnelen til ett kjørefelt for å unngå at trafikanter ble stående i kø i to felt inne i tunnelen. Mange snudde da der og forsøkte å kjøre tilbake, mot kjøreretningen, sier trafikkoperatør Dag Rune Sneve Gundersen ved Vegtrafikksentralen til NTB.

Ifølge Gundersen tverrvendte minst ti biler og kjørte tilbake i det sperrede feltet inne i tunnelen. Da det ble oppdaget på overvåkingskameraene, ble tunnelen omgående stengt med bommer, men flere kjørte ut på E6 i nordgående retning gjennom en driftsåpning til det andre løpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Stengt jernbane og tunnel skaper kjempekøer

Pulsen steg

– Hvordan reagerer en trafikkoperatør når han ser biler snu midt inne i en motorveitunnel?

– Det er ikke noe jeg vil bli sitert på, for å si det sånn. Jeg merket at pulsen steg i hvert fall, svarer Gundersen.

En politipatrulje ble sendt til stedet for å overvåke situasjonen, og de oppfordrer folk til å være tålmodige. Søndag kveld var det på nytt lange køer i forbindelse med reduksjonen i framkommelighet i tunnelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til mandag vil det ene tunnelløpet være åpent i begge retninger, mens det mandag morgen igjen vil bare være åpent for trafikk inn mot Oslo.

Uendret til desember

Statens vegvesen Region øst opplyser at kapasiteten i Nordbytunnelen vil være betydelig redusert og uendret fram til starten av desember. Vegvesenet oppfordrer trafikantene til å endre reisevaner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De utfører arbeidene i det stengte løpet for å få en sikrere og mer moderne tunnel. I alt 1.350 kubikkmeter masse skal transporteres ut.

Ifølge avdelingsdirektør Nils Audun Karbø er det ikke mulig for Vegvesenet å organisere arbeidet i det stengte løpet på en annen måte.

– Selv om aktiviteten ikke er synlig for dem som passerer, er det kontinuerlig aktivitet i det stengte løpet. Derfor må vi stenge tunnelløpet hele døgnet for trafikk, sier han.

I rehabiliteringsperioden utplasseres fast bergingsbil ved tunnelen, 18 timer i døgnet. Vegvesenet har to uniformerte biler som patruljerer tunnelen kontinuerlig.