Arbeid med Støres brygge gjort opp uten skatt og moms

Ap-leder Jonas Gahr Støre etter statsministerduellen med statsminister Erna Solberg i Arendal tirsdag forrige uke. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre etter statsministerduellen med statsminister Erna Solberg i Arendal tirsdag forrige uke. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderne som oppgraderte brygga på landstedet til Ap-leder Jonas Gahr Støre i 2011, gjorde jobben uten at skatt og moms ble betalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støre selv opplyser til Finansavisen at det var hans vaktmester på hytta i Kilsund i Arendal, Olaf Halvorsen, som var hans avtalepartner, og at alt mellom dem ble gjort opp med faktura og moms inkludert.

– Jeg har betalt for et avtalt oppdrag til avtalt pris, med faktura og moms til Olaf Halvorsen, opplyser Støre i en epost som Aps sekretariatsleder på Stortinget, Hans Kristian Amundsen, har videresendt til Finansavisen.

– Hvordan han organiserte arbeidet var hans ansvar, sier Ap-lederen.

Les også: Kraftig fall for Ap og Støre

Uten skatt og moms

Ifølge Finansavisen utførte ikke Halvorsen jobben alene. Vaktmesteren benyttet to arbeidere og alt ble gjort opp som gjenytelser og vennetjenester, uten skatt og moms.

Støre sier han ikke fikk informasjon om at det handlet om gjenytelser uten skatt og moms, og sier han ikke hadde grunn til å anta at det var behov for ytterligere oppfølging fra hans side.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvorsen sier han ikke var klar over at bytte av profesjonelle tjenester er skatte- og momspliktig.

Les også: Støre har fortsatt ikke solgt seg ut

Solgte seg ut

Nyheten kommer kun få dager etter at Ap-lederen solgt sine andeler i et byggeprosjekt der det ble avdekket arbeidsforhold uten tariffavtaler og med «løsarbeiderkontrakter».

– Jeg besluttet å selge våre tre prosent andeler i lys av det som framkom om forhold på byggeplassene. Jeg fant det riktig å spørre de gjenværende eierne om de ønsket å kjøpe våre andeler fordi det er andeler det er vanskelig å omsette på vanlig vis, sa Støre til Dagbladet.

Ifølge avisen investerte Ap-lederen 1,5 millioner kroner til sammen i de to boligprosjektene han nå selger seg ut av. Dermed sitter han igjen med en fortjeneste på tre millioner kroner, etter å ha akseptert et tilbud på 4,5 millioner kroner fra de øvrige eierne i byggeprosjektene.

Les også: Ap-veteraner hjelper Jonas. Kåre Willoch mener Erna klarer seg best uten han