Overveldet dronning Sonja takket for 80-årsgavene

Dronning Sonja og kong Harald holdt tirsdag mottakelse i Dronning Sonja Kunststall i Oslo for giverne av kulturgavene som kongeparet fikk i anledning sine 80-årsdager. Kronprins Haakon var også til stede. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Dronning Sonja og kong Harald holdt tirsdag mottakelse i Dronning Sonja Kunststall i Oslo for giverne av kulturgavene som kongeparet fikk i anledning sine 80-årsdager. Kronprins Haakon var også til stede. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sine 80-årsdager fikk kongeparet en kulturgave som de satte så stor pris på at de tirsdag holdt mottakelse for giverne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På dronningens fødselsdag i juli åpnet Dronning Sonja Kunststall, som allerede har notert seg 15.000 besøkende, og tirsdag ble brukt til mottakelsen. I tillegg til en utstilling av 164 grafiske verk i kunststallen, besto gaven i kulturelle bidrag til Oscarshall som kulturarena. Dronningen holdt takketalen til de mange bidragsyterne til det hun mener er den flotteste fødselsdagsgaven det var mulig å tenke seg.

– Takket være mange av dere som er her i dag har vi denne sesongen kunnet omdøpe det vakre lystslottet til Kulturslottet Oscarshall – der scenen blir fylt av musikk og sang, dans og teater gjennom 40 forestillinger. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa dronningen.

– Vi trenger kunsten for å leve gode liv. Vi trenger kunst- og kulturopplevelser for å utfordres, berikes, for å vekkes og gjenkjenne, for å le, gråte og stille spørsmål. Ikke alt berører oss like sterkt. Men i møte med kunsten åpner vi oss for nye inntrykk. Og det er livsnødvendig, sa dronning Sonja.

Etter talen hennes var det musikalsk innslag ved Arve Tellefsen og Håvard Gimse, første gang den gamle stallen bak Slottet blir brukt til konsertarena.