Gamere og gamblere får hjelpechat

Både gamblere, som driver pengespill, og gamere, som driver med dataspill, kan oppsøke den nye, offentlige spillchatten. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Både gamblere, som driver pengespill, og gamere, som driver med dataspill, kan oppsøke den nye, offentlige spillchatten. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nye nettstedet Spillsnakk.no skal hjelpe spilleavhengige som føler behov for å chatte med noen eller teste om en selv eller en i familien er spilleavhengig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruspoliklinikken på Universitetssykehuset Nord-Norge har utviklet en chattetjeneste der spillavhengige kan få direkte kontakt med psykolog.

– På chatten kan folk henvende seg anonymt, de vil møte en fagperson som kan svare på spørsmål. Fagpersonen vet ikke hvem det er man chatter med, forteller enhetsleder ved Ruspoliklinikken ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Jorunn Lorentsen til NRK.

Chatten er åpen både for dem som driver pengespill og for dem som spiller dataspill, samt deres pårørende. Den kan blant annet tilby en test for å finne ut om spillgleden har utviklet seg til spillavhengighet. Tjenesten krever verken brukernavn eller pålogging.