Lommedalen-saken:– Politiet vet ikke hvor moren er

Moren møtte ikke til rettspsykiatrisk vurdering tidligere denne måneden, og politiet vet ikke hvor hun befinner seg. Her er sorenskriver Pål Prestesæter avbildet da han i april opplyste om at rettssaken ble utsatt på ubestemt tid grunnet morens helse.
Moren møtte ikke til rettspsykiatrisk vurdering tidligere denne måneden, og politiet vet ikke hvor hun befinner seg. Her er sorenskriver Pål Prestesæter avbildet da han i april opplyste om at rettssaken ble utsatt på ubestemt tid grunnet morens helse.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tiltalte kvinnen møtte ikke opp da hun i begynnelsen av august skulle på rettspsykiatrisk vurdering. Nå vet ikke politiet hvor hun oppholder seg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I begynnelsen av august skulle den rettspsykiatriske vurderingen av den avdøde 13-åringens mor starte, men ifølge politiet møtte hun ikke opp som avtalt. Nå vet de ikke hvor hun befinner seg.

– Politiet har søkt etter henne, men vi har foreløpig ikke funnet ut hvor hun befinner seg. Møter hun ikke frivillig vil politiet avhente eller eventuelt pågripe henne. Tiltalte vil ikke få flere sjanser nå, sier statsadvokat Arne Ingvald Dymbe til Asker og Bærum Budstikke.

Kvinnens advokat reagerer på at påtalemyndighetene lekker denne typen informasjon, og sier at han vil kontakte Spesialenheten.

– Jeg konstaterer at påtalemyndigheten synes å ha lekket taushetsbelagte opplysninger. Forholdet vil anmeldes spesialenheten, sier kvinnens forsvarer, advokat Aasmund Sandland, til Oppland Arbeiderblad.

Bakgrunn: Ny psykiatrisk vurdering av den tiltalte moren i Lommedalen-saken

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltalt for grov mishandling

Heggelund er tiltalt for grov mishandling av datteren som døde av avmagring på en hytte i Valdres nyttårsaften 2015. Det er tidligere kjent at hun nekter straffeskyld.

Rettssaken som i utgangspunktet skulle begynne i Gjøvik tingrett 24. april, ble utsatt på grunn av morens helse.

Den 45 år gamle kvinnen har diabetes type 1 og fikk det som kunne se ut som et illebefinnende i rettssalen under sin forklaring. Tiltalte gikk deretter mer og mer i stå før hun stoppet helt opp. En ambulanse ble tilkalt, og kvinnen ble båret ut på båre.

Før saken startet, ble hun observert og funnet strafferettslig tilregnelig, ifølge NRK.

Les også: Sterke følelser første dag i Lommedalen-saken