Drapssiktet kvinne fengslet i to uker etter drap i Rogaland

Kriminalteknikere fra Sør-Vest politidistrikt utenfor boligen på Ålgård i Rogaland der det lørdag ble funnet en død person. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix
Kriminalteknikere fra Sør-Vest politidistrikt utenfor boligen på Ålgård i Rogaland der det lørdag ble funnet en død person. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det var 26 år gammel mann som ble funnet død i en omsorgsbolig på Ålgård lørdag. En kvinne og en mann er siktet for drap, og kvinnen ble fengslet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21 år gamle kvinnen er sammen med en 29 år gammel mann siktet for å ha drept 26-åringen, som er fra Ålgård i Rogaland. Hun ble mandag varetektsfengslet i to uker i full isolasjon. Bakgrunnen for fengslingen er faren for bevisforspillelse. Politiet ønsket fire ukers varetekt, men vil ikke anke kjennelsen.

– Vi tar rettens avgjørelse til etterretning. Etterforskningen fortsetter for fullt, sier politiadvokat Lars Ole Berge i en pressemelding.

Den drapssiktede kvinnen bor i boligen der avdøde ble funnet. Ifølge Berge kjente hun den drepte 26-åringen, men han vil ikke si noe om relasjonen mellom dem.

– Min klient fastholder sin forklaring om at hun ikke har kjennskap til det tragiske dødsfallet, sier kvinnens forsvarer advokat Jarle Rudi til Stavanger Aftenblad.

Les også: Drapssiktet kvinne nekter straffskyld

Rus og psykiatri

Mannen ble funnet død lørdag av kommuneansatte i et bofellesskap for personer med rus- og psykiatriproblemer på Ålgård i Gjesdal kommune. Han bodde ikke i bofellesskapet selv. Politiet sa først at de hadde fått melding om et mistenkelig dødsfall. Søndag opplyste politiet at de mener det er sannsynlig at det dreier seg om et drap, og at informasjonen så langt tyder på at de involverte er del av et rusmiljø.

Berge vil ikke si om det er brukt våpen i forbindelse med dødsfallet, skriver NRK . Til Stavanger Aftenblad sier politiadvokaten at de har tatt mange beslag i saken.

– På nåværende tidspunkt ønsker jeg imidlertid ikke å gå nærmere inn på drapsvåpen eller hvilke skader avdøde er påført, sier Berge.

Les også: Drapssiktet 29-åring pågrepet

I tillegg til de to drapssiktede er en 21 år gammel mann siktet for bevisunndragelse. Hans forsvarer, advokat Inger Marie Sunde, sa i helgen til NTB at hennes klient ikke befant seg i området på det aktuelle tidspunktet.

Lette etter drapssiktet

Kvinnen ble pågrepet lørdag kveld, mens 29-åringen ble pågrepet klokka 4.33 natt til mandag uten dramatikk, opplyser Sør-Vest politidistrikt. Mannen er sendt til sykehus, og det er ikke klart når han kan avhøres.

Han har ifølge Stavanger Aftenblad så langt ikke fått oppnevnt forsvarer, fordi politiet ønsker å gi ham anledning til å velge. Berge opplyser at 29-åringen er tidligere domfelt.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, men mener vi nå har kontroll på personene som har vært involvert i saken, sier politiadvokat Lars Ole Berge.

Avdøde blir obdusert mandag.

– Det trenger ikke bety at vi får et definitivt svar på dødsårsaken, men vi har et berettiget håp om at obduksjonen kan gi nyttig informasjon, sier Berge til Gjesdalbuen.

Personvernpolicy