Meny

Kristiansund tapte ankesaken om plassering av sykehus

Kristiansund kommune tapte også i lagmannsretten saken mot Helse Midt-Norge om plassering av det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal.

Kommunene er i tillegg dømt til å betalte 280.000 kroner i sakskostnader. Dommen falt i Frostating lagmannsrett fredag, melder NRK.

– I det store bildet er helseforetaket frikjent, og det er selvsagt svært skuffende for oss, sier ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund kommune.

Vil lese dommen

Ordføreren sier han vil bruke helgen på å lese dommen grundig og utelukker ikke at saken kan bli anket til Høyesterett.

Kommunens advokat, Camilla Selman, ønsker ikke å kommentere saken. Det vil heller ikke kommunikasjonsdirektør Tor Harald Haukås i Helse Midt-Norge, som legger til at han vil vente til dommen er offentlig, noe som ifølge NRK skjer via domstolenes nettsider mandag.

Striden om nytt sykehus i Møre og Romsdal har pågått i flere år. Etter at helseminister Bent Høie (H) i desember 2014 besluttet at det nye sykehuset skal bygges i Molde, gikk Kristiansund kommune til sak mot staten. Så sent som tirsdag denne uka varslet statsminister Erna Solberg (H) at det kommer penger på neste års statsbudsjett til bygging av nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal på Hjelset i Molde kommune.

– Det vil bli bevilget penger over statsbudsjettet for 2018 til bygging av nytt sykehus på Hjelset i Molde kommune, slik at spaden kan stikkes i jorda neste år, sa Solberg til NTB.

– Lovlig fattet vedtak

Statsministeren avviste at tidspunktet for nyheten om penger er et forsøk på å påvirke utfallet av striden som går for rettsapparatet.

– Tvert om er det vel heller slik at man her forsøker å bruke rettssystemet til å utsette et lovlig fattet politisk vedtak. Nå fortjener hele regionen at man kommer videre i en sak som har vært vanskelig i over ti år. Planleggingen må uansett gå sin gang. Det kan ikke være slik at man bruker rettsvesenet i Norge til å utsette et forbedret tilbud til hele befolkningen i regionen, sa Solberg.

Populært