Meny

Johaugs advokat forsvarer utskjelte Gatlin

Justin Gatlin poserer på podiet under medaljeseremonien. Han ble møtt med pipekonsert fra publikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mike Morgan mener den amerikanske friidrettsstjernen har blitt utsatt for urettmessig behandling.

Lørdag tok den tidligere dopingdømte Justin Gatlin seieren foran Usain Bolt på herrenes 100-meter sprint under friidretts-VM i London. 

Amerikaneren var likevel ikke publikumsfavoritt under søndagens medaljeseremoni. Gatlin ble buet på, og årsaken til det er trolig at amerikaneren har blitt tatt for doping to ganger.

Les også: 

Therese Johaug får ikke spille kjendiskamp

Johaug: – Jeg tror jeg kommer styrket ut av dette psykisk

– Vil klargjøre misforståelser

Therese Johaug forlater idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Den britiske stjerneadvokaten, Mike Morgan, som også er forsvareren til Therese Johaug, mener at Gatlin får ufortjent mye hets av både publikum og journalister.

I et blogginnlegg på nettstedet Sportsintegrity skriver advokaten at han ønsker å klargjøre en rekke misforståelser rundt Gatlins sak. 

– Det er ingen tvil om at en del av bitterheten som har vært rettet mot Gatlin denne sommeren, har oppstått som følge av misoppfatningen – spredt av mediene – om at Gatlin er en «dobbelt jukesemaker», at han aldri har vist anger, og at han aldri har hjulpet antidopingmyndighetene, skriver Morgan.

Advokaten skriver videre at det aldri har blitt bevist at Gatlin har dopet seg, selv om han har blitt dømt for doping to ganger.

Les også: Johaug forberedt på at OL kan ryke

Johaug kjøpte villa for nærmere 19 millioner

Dømt i to tilfeller

I 2001 ble Gatlin tatt for bruk av amfetamin. Morgan poengterer at sprinteren som niåring fikk påvist ADH, og at han siden den gang har brukt medisiner. 

Som fjortenåring begynte Gatlin å ta medisin som inneholdt små doser med amfetamin, som trolig er skyld i at man fant amfetamin i blodet hans. 

Justin Gatlin måtte tåle å bli buet på under medaljeseremonien. Amerikaneren, som tidligere har vært utestengt for doping, vant i helgen 100-meteren under VM i friidrett. Foto: NTB scanpix

Selv om panelet fant at Gatlin ikke hadde dopet seg med vilje, ble han dømt til to års utestengelse fordi regelverket ved bruk av amfetamin er veldig strengt.

Morgan skriver at dommen i etterkant har blitt opphevet.

I 2006 ble Gatlin tatt for bruk av testosteron. Sprinteren mente den gang at det var hans egen lege som hadde dopingsabotert han på grunn av en økonomisk krangel. Forholdet var umulig å bevise, og Gatlin fikk utestengelse i fire år. 

Les også: 

Warholm sikker videre til semifinale 

Tilløp til buing mot Gatlin under medaljeseremonien

 

 

Populært